Esztegár Enikő HRI-Vitalion oldala Magyar nyelv   Román nyelv
A klubrólVitalion termékekMegamrólVitalion mint üzletKapcsolat
Rendelés Vitalion akciók!rendezvényekorvos válaszol

Méhviasz

A méhviasz annak ellenére, hogy a méh mirigyváladéka, a méhek látogatta virágok által kiválasztott anyagokat is tartalmaz. Így azután érthető, hogy az akáchordás idején a viasz fehér, a napraforgóhordáskor sárga, máskor a növényfaj szerint vöröses, zöldes vagy más jellegzetes színű. Feltételezik, hogy a zsírtartalmú alkoholok, a cerolien, az A vitamin és a lágyító, hegképző és gyulladásellenes hatású baktériumfejlodést gátló színes anyagok és más eddig kevésbé tanulmányozott, növényekből származó anyagok kölcsönzik plusz a méhek által termelt más anyagokkal együtt fejtik ki gyógyhatásukat.

A viasz mint anyagcseretermék, előállítása bizonyos feltételekhez van kötve; a méhcsaládnak fiatalnak és erősnek, az anyának szaporának, a kaptárban a homérsékletnek 30-35 C* között kell lennie és a kaptárban szabad hely kell, hogy a méhek rendelkezésére álljon. A viasz összetételében számos és változatos kémiai anyag szerepel: zsíros alkoholok, színező anyagok, cerolein, A vitamin, baktériumfejlodést gátló anyagok stb. Mindezen anyagok kölcsönzik a viasznak lágyító, hegképző és gyulladásellenes hatását. A viaszt a legrégibb idők óta használják fertozött sebek és bőrbajok kezelésére, míg a gyógyszeriparban mint tapaszt.
Összes Termék - Red Beet

HRI Red Beet
Cékla tabletta

Vérképzést elősegítő és immunerősítő tabletta

A vérszegénység és a gyenge immunrendszer a mai rohanó, stresszes életünkben mindennapi probléma. Ha nem tudjuk a megfelelő vasmennyiséget, illetve a számunkra szükséges ásványi anyagokat bejuttatni szervezetünkbe, akkor nemcsak a napi teljesítményünk romlik, hanem komoly betegségek céltábláivá válhatunk. A HRI Red Beet vérképzést elősegítő és immunerősítő tabletta hatékonyságát a céklából nyert életfontosságú összetevői biztosítják.

A világon a vérszegénység leggyakoribb oka a vashiány. A cékla gazdag vasban és más ásványi anyagokban, vitaminokban, ezáltal serkenti a vörösvérsejtek termelődését és erősíti az immunrendszert. Ez az a zöldségféle, amelyből a szervezet a legjobban tudja hasznosítani a vasat, folsavtartalma pedig szintén segít a vérképzésben.

Bruttó ár: 5.210 Ft

A termék megrendeléséhez kattintson ide!

Természetes alapanyagú készítmény a vérképzés elősegítésére és az immunrendszer megerősítésére.


A céklaterápia kiegészítő módszer a rákbetegség kezelésében, mivel gátolja a ráksejtek szaporodását. A cékla vörös színét a betanin nevu pigmentnek köszönheti, amely antioxidáns hatású, segít a daganatos betegségek és a szív-érrendszeri kórképek megelőzésében.

Felhasználási terület:

  • Vérszaporító hatás
  • rákbetegségek kiegészítő kezelése, megelőzése
  • méregtelenítő, májtisztító, májregeneráló hatás
  • gyomorsav okozta panaszok csökkentése
  • magas kálium- és magnéziumtartalma javítja a szívizom működését
  • erősíti a kötőszöveteket, rugalmassá teszi a bőrt, fényt ad a hajnak és erősíti a csontokat
  • immunerősítő hatásmagas antioxidáns tartalma miatt csökkenti az érelmeszesedés előrehaladását

Összetevők: Szárított cékla

Hatóanyagok: Vitaminok: A, B1, B2, B6, C, béta-karotin, folsav

Ásványi anyagok: Vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, kobalt, lítium, stroncium, rubídium, cézium

Adagolás: Naponta 2x1 vagy 2x2 tabletta

Figyelmeztetés: Festékanyaga a vizeletet és a székletet vörösre festheti!

**********************************************

A rubinvörös gumók titka

Forrás: www.vital.hu

A cékla, különösen tél végén, egyik legfontosabb vitaminés ásványianyagforrásunk lehet. A jellegzetes színű, a répafélék családjába tartozó növény Dél-és KözépEurópában őshonos, de ma már jóformán mindenütt a világon megtalálható. Főleg gyökeréért termelik, de a növény egyéb részei is jól hasznosíthatók akár táplálékként, akár gyógyhatása miatt.

A cékla egészségre gyakorolt hatásai igen régóta ismertek. Húsos gyökerét, levét már az asszírok is fogyasztották, a görögök Delphoiban céklával áldoztak Apollónak, míg a rómaiak ismereteink szerint lázcsillapításra használták. Európa északi területeire is a római hódítók juttatták el. Egyre növekvő elismertségére jellemző, hogy a késõbb kereszténnyé vált germán birodalomban maga Nagy Károly rendelte el a cékla termesztését. A középkori Angliában betegek és idősek eledeléül szolgáltak a cékla könnyen emészthető levelei, felénk pedig mindenekelõtt a fejés fogfájás enyhítésére szolgált e növény.

Szerteágazó gyógyhatás

A cékla szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak és ásványi anyagnak köszönheti. Mindenekelőtt sok káliumot tartalmaz, ami hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez, de ezenkívül gazdag még kalciumban, foszforban, vasban, nátriumban, kénben, valamint az antioxidáns tulajdonságú A-, B- és C-vitaminokban. A céklát a népi gyógyászat is kiváló vérképzőnek ismeri, noha vastartalma nem nagyobb, mint más növényeké. A vérre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy a szervezet a céklából sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket.

Nem véletlen tehát, ha a sárgarépa után a céklarépa a legkedveltebb "gyógyító növény" a zöldségek között. Gyakran szerepel más zöldséglével, így a sárgarépáéval vagy az uborkáéval együtt. A céklalé sárgarépalével keverve például kitűnő májtisztító, főként a májban felhalmozódó zsír lebontását segíti elő, ám ajánlatos különösen eleinte több sárgarépát, mint céklát használni, mert a gyors reakció a májban szédülést, hányingert okozhat. A túlzott alkoholfogyasztás negatív hatásait is segíthet ellensúlyozni a céklalé rendszeres fogyasztása.

A kioldott vagy a fel nem szívódott nyomelemeket, vitaminokat, ásványokat pótolni kell a szervezetben, amihez a legjobb, ha ásványokkal teli zöldséglét fogyaszt a "beteg", így például sárgarépalevet céklával keverve, paradicsomlét stb. A céklában rejlő cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek. A céklát várandós anyák is bátran fogyaszthatják, hiszen leve folsavat tartalmaz, amelynek megfelelõ mennyiségű bevitele a magzat számára különösen fontos.

Javítja a közérzetet

Jó tudni, hogy a céklából készült ital segít leküzdeni náthát és az influenzát. Céklalével ezenkívül tisztítókúrát is tarthatunk, rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulni fog, savtúltermelésbõl származó gyomorpanaszaink pedig megszűnnek. Mivel fogyasztásával elkerülhető a táplálék és a toxikus anyagok hosszas időzése a gyomorbélcsatornában, csökkenti az ebből eredő különböző betegségek kockázatát a máj, a belek működését, meggyorsítja a mérgek és a salakanyagok eltávolítását. Enyhe hashajtó hatása révén székrekedésben és aranyérben szenvedőknek ajánlható.

Ám ha áldásos hatásainak bizonyítására az iménti felsorolás nem tűnik elegendőnek, álljon itt egy további példa: 1961ben dr. Ferenczi Sándor különbözőállatkísérletek során felfedezte, hogy a cékla vörös festékanyaga a betain tumorellenes hatású. Az állatokon végzett teszteket követõ humánkísérletekben, a kemoterápián átesett páciensek (amely a kezelések hatására romlik) jelentős javulást mutatott néhány hetes kúra után.

Hogyan mennyit?

A legjobb, ha a cékla levét gyümölcscentrifugával választjuk el a rostos résztõl. (Természetesen a cékla levelét is felhasználhatjuk). Ebbõl a folyadékból betegség naponta három fél borospohárral ajánlatos fogyasztani, míg megelõzésre kétszer, háromszor hetente. Minden alkalommal hígítsuk vízzel, sárgarépalével vagy uborkalével.